Disclaimer 😉 : Als je hier alleen activiteiten aantreft die al voorbij zijn, betekent dat waarschijnlijk dat we met teveel mooie projecten in het land bezig zijn om deze pagina up-to-date te houden.

2018

Maart t/m november: Jaarcursus voedselbossen voor professionals, i.s.m. Wouter van Eck en Max de Corte.

Maart – april: Basiscursus voedselbossen, voor iedereen die meer wil weten of zelf beginnen!  Op 4 dinsdagavonden van half maart t/m begin april. Op diverse locaties in Ede en/of Wageningen. Plus een excursie naar voedselbos Ketelbroek, op een middag in het weekend.

Meer info, of meteen aanmelden.

De voedselbos basiscursus is ook in voorbereiding op andere locaties in Nederland. Meer info en praktische details volgen.

 

2017

29 NOVEMBER: Presentatie over ervaringen in Wageningen, voor de thema-avond voedselbossen en eetbare natuur van Eetbaar Ede.

OKTOBER-NOVEMBER:

Basiscursus voedselbossen  Ede-Wageningen: 5 woensdagavonden van 4 oktober t/m 8 november. Op diverse locaties tussen Ede en Wageningen. Plus in de herfstvakantie een excursie naar voedselbos Ketelbroek, op za.middag 21 oktober.

Meer info, of meteen aanmelden.

DOORLOPEND:

  • Voedselbos-coach: Heb jij zelf, of met een groep, plannen voor een voedselbos, maar kom je er niet alleen uit? Of ben je enthousiast begonnen, maar loopt het toch niet helemaal volgens het boekje? Wil je iemand die met je meedenkt en je net dat zetje en die inzichten geeft, die je nodig hebt om verder te komen? Dan is de voedselbos-coach iets voor jou! Voedselbos-expert Malika komt graag bij jou op locatie langs, stelt vragen, denkt mee, laat mogelijkheden zien, legt verbanden en verbindingen… Net wat jij of jullie nodig hebben.

JULI:

10 t/m 14 juli: intensive voedselbos beheer & visioning. Op persoonlijke uinodiging. Erbij zijn? Neem contact op via mail of tel.

8-9 juli: introductie workshop en Q&A voedselbos tijdens permacultuur festival in België

APRIL t/m NOVEMBER: Jaarcursus voedselbossen 2017
Lees meer…

flyer-jaarcursus-voedselbossen-2017-design-2-voor-fotos-2

flyer-jaarcursus-voedselbossen-2017-design-2-achter

 

 

 

 

 

 

APRIL t/m JUNI: Interne training voedselbos in theorie en praktijk voor vrijwilligers-groep op een prachtige locatie met jong voedselbos.

APRIL

Di 4 april: Event met voedselbos-expert uit Brazilië Ernst Götsch (van de film life in syntropy) bij HAS Den Bosch.

 

MAART

Do 30 maart:  Presentatie en dialoog over de rol van ecovillages in landbouw, ecologie en klimaat (Engelstalig). 2e bijeenkomst in de serie “Ecovillages Beyond Stereotypes“. Organisatie OtherWise, Wageningen

Do 23 maart: EUGA conferentie over voedselbossen en agroforestry, Oisterwijk, N-Br. Uitgenodigd als expert.

Woe 22 maart, 20u: 3e dialoog-avond in de serie “It’s the food my friend”, met keynote speaker Mark Shepard, De Rode Hoed, Amsterdam. Aanwezig als tolk.

Woe 22 maart: Lancering proeftuin landgoed Roggebotstaete, waarbij het eind 2016 aangeplante voedselbos de vervolmaking is van de blauwdruk. Op uitnodiging. Met als special guest de internationale forest farm-ondernemer Mark Shepard.

Za. 11 maart: Workshop voedselbossen en forum-panellid over voedsellandschappen bij de Noordelijke Zadenbeurs (Valthermond, Drenthe)

Za 4 maart: Zadenbeurs Reclaim the Seeds, Nijmegen

FEBRUARI

Za 18 februari: Plant- annex cursusdag voedselbos landgoed Roggebotstaete

Werkbezoek aan Aardehuizenwijk Olst (duurzaam bouwen, energie, zelfvoorziening, coöperatief burgerinitiatief)

JANUARI

Di 30 jan: Broodfonds informatie-avond Wageningen: onderlinge arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Eens een andere vorm van zaadjes planten voor een duurzame toekomst  🙂

Woe 18 en do 19: Voedselbossen en toekomstbestendige landbouw bij Biobeurs Zwolle

Ma 16: Meeting landelijke werkgroep Natuurinclusieve Landbouw, input voor Manifest voor de Voedseltop 26 januari

11 januari: Overleg voedselbos ontwerp fase II en advies Landgoed Roggebotstaete

 

Workshop gemist? Zelf een lezing organiseren? Neem contact op om te kijken wat er kan voor úw event, bedrijf of organisatie.

2016

DECEMBER

3+4 december: Aanplantweekend voedselbos Roggebotstaete. Met Malika Cieremans (CirlceEcology) en Wouter van Eck (FoodForest Ketelbroek).
We steken de handen uit de mouwen om een heleboel nieuwe eeetbare bomen en struiken te planten voor het 1e voedselbos bij het prachtige agroecologische natuurlandgoed Roggebotstaete. Natuurlijk is er ook gelegenheid om het verhaal en het ontwerpproces van het voedselbos beter te leren kennen.
Meld je aan op de site van Roggebotstaete

NOVEMBER

Za. 5 november: Natuurwerkdag bij het voedselbos-in-aanleg op Landgoed Roggebotstaete. Snoeien, zagen, takken verwerken etc. O.l.v. de Roggebotstaete crew.

Za. 19 november: Begeleiding praktijkdag voedselbos-onderhoud t.b.v. aanplant. Roggebotstaete. Veld voorbereiden, inmeten etc.

Jaarcursus voedselbossen dag 10: eindpresentaties ontwerpopdrachten

OKTOBER

Jaarcursus voedselbossen dag 9: ontwerpopdracht in teams II: ontwerptekeningen uitwerken, soorten kiezen, beheer & organisatie

Voedselbos begeleiding & ontwerp Landgoed Roggebotstaete (Flevoland)

Jaarcursus voedselbossen dag 8: ontwerpopdracht in teams I: inventarisatie, basiskaarten maken, gegevens-analyse en ontwerpideeën

Kennisoverdracht & rondleiding Food Forest Ketelbroek, i.s.m. Wouter van Eck, voor het team van Landgoed Roggebotstaete

5 okt: Jaarcongres BD-vereniging & St Demeter: “Naar een toekomstbestendige LandbouwCULTUUR”. Bijdrage aan workshop permacultuur.

SEPTEMBER

Jaarcursus voedselbossen dag 7 bij Landgoed Roggebotstaete: dieren, grootschalige voedselbos-productie, educatie, sociale en zorgfuncties

Werkbezoek aan Martin Crawford en de AgroForestry Research Trust, Devon, UK. Incl. participatie in de “Advanced Forest Garden Course”.

Celebration and visioning meeting – 25 years Schumacher College, Totnes, UK

Nazomercollege ‘Ons voedselsysteem en het migratievraagstuk; kan landbouw ons weer ‘verbinden’? bij de Zonnehoeve, Zeewolde

AUGUSTUS

Permacultuur convergence UK

JULI

Inspiratietoer voedselbossen en permacultuur België en Frankrijk

JUNI

MEI

APRIL

  • Jaarcursus voedselbossen dag 4 met Wouter van Eck en Pieter Jansen bij Voedselbos Ketelbroek, Groesbeek
  • Inspiratiedag met John Liu bij voedselbos Ketelbroek
  • Spring College walk “conscious co-evolution”, Friesland
  • Workshop “bruisend bodemleven” met Fransjan de Waard en Ruben Borge

MAART

FEBRUARI

  • Workshop “Een eetbaar landschap: Voedselbosontwerp en -aanleg” vrijdag-12-feb-en-zaterdag-13

Bij de VoedselAnders conferentie, 12 februari in Wageningen.

I.s.m. Roos Nijpels van RichForests, Lennard Duijvestein van Landgoed Roggebotstaete en Wouter van Eck van FoodForestryNL.

JANUARI

  • Mini-workshop “ontwerp je eigen eetbare groen”

“Zou een eetbare tuin, park, of agrarisch voedselbos iets voor u zijn? Zo gezond, goedkoop, lokaal en natuurvriendelijk eten als het maar kan, en het is nog mooi ook! Kom de smaak proeven van wat er kan: We zien voorbeelden van bestaande voedselbossen, bostuinen en voedselbos-producten. Vervolgens neem ik u mee op inspiratiereis. Zo gaat u naar huis met creatieve ideeën en informatie waar u mee verder kunt.”

Zaterdag 16 januari kunt u gratis kennismaken met CircleEcology bij de StartingSmartTogether beurs in Elst (Gld). Met mini-workshop om 15.15u, in de workshopruimte beneden.

————————————————-

Heb je interesse om een cursus te volgen of een activiteit aan te bieden, die niet in het lijstje staat? Laat het weten, dan gaan we eraan werken om dit mogelijk te maken!

SONY DSC