Voedselbos jaarcursus dag 8-10: ontwerp

Wat is het najaarseizoen snel voorbij gegaan!

Inmiddels hebben de 37 deelnemers van de 1e jaarcursus voedselbossen de cursus afgerond. In 7 teams zijn op 26 november prachtige eindpresentaties gehouden van ontwerpen voor concrete locaties. We hebben de afronding gevierd, certificaten overhandigd, en teruggeblikt op het jaar. Met veel vreugde, dank, en gepaste trots kijk ik terug op een leerrijke tijd, voor iedereen op zijn of haar eigen manier.

De ontwerpopdracht was sinds begin oktober het hoofdthema voor de lesdagen. In teams van 2-6 mensen is er hard gewerkt aan het ontwerp van een voedselbos voor een locatie, die de deelnemers zelf inbrachten. De locaties varieerden van arme tot rijke grond, van nat tot droog, van Nederland tot Spanje, van bestaande bomen tot open weilanden, van grond in eigen bezit tot het werken met een stadslandbouw-project.

In deze opdracht kwam alles bij elkaar van wat er door het jaar heen aan de orde kwam. Het begint allemaal met de intentie: Welke functie en doelen heeft de plek? Wat wil je bereiken met het ontwerp? Vanuit die basis ging elk ontwerpteam door een creatief proces, via het verkennen en visualiseren van mogelijkheden en wensen, dan het afwegen wat er kan binnen de context en randvoorwaarden, om toe te werken naar een concrete invulling. Het resultaat mag er zijn! Bij een aantal projecten zijn inmiddels de eerste bomen en struiken de grond in.

Geïnspireerd om ook aan de slag te gaan?

In maart 2017 gaat er weer een “jaarcursus voedselbossen” van start,  in een nieuw jasje: een vernieuwd programma, gericht op professionals, geleid door een team van enkele koplopers op het gebied van voedselbossen in Nederland. Interesse? Neem even contact op, dan sturen we meer informatie toe.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s