(Eetbaar) groen in de wijk leeft!

wagenings-groen-logoDe gemeente Wageningen heeft in 2016 een nieuw groenbeleidsplan opgesteld. Daarbij is volop gebruik gemaakt van suggesties die bewoners en organisaties hebben ingebracht, digitaal en persoonlijk, bijv. door verkennende wandelingen in een aantal wijken. Het plan komt binnenkort voor goedkeuring in de gemeenteraad.

Ondertussen is er alvast groen licht gegeven om te starten met de uitvoering. Als eerste pilot wordt het groen in de wijk Tarthorst onder handen genomen. Ook dit gebeurt weer samen met de wijk zelf. Op maandagavond 7 februari was er een eerste bijeenkomst, waar zo’n 145 buurtbewoners op afkwamen. Hier is een verslag van de avond te lezen, met een link naar de presentaties die zijn gegeven.

Eetbare stad? Een verkenning

Eén van de onderwerpen die aan bod kwam, is het planten van fruitbomen en eetbaar groen in de wijk. Een groep studenten inventariseert onder de bewoners wat de wensen hiervoor zijn, zoals: “Op welke plekken graag, en waar juist geen fruit of eetbaar groen planten?”

Op 21 maart is de volgende bijeenkomst. Dan kunnen bewoners en belangstellenden hun ideeën en wensen kenbaar maken. Ook kunnen digitaal suggesties worden ingestuurd over het aanpassen van het groen, via het mail-adres tarthorst@wageningen.nl.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s